Musztarda
Musztardę
zrobiłem po raz pierwszy i na pewno nie po raz ostatni.
Proporcja
trochę na oko.
-
gorczyca biała
-
ocet winny
-
woda
-
miód
-
kurkuma
-
cukier i sól
Gorczycę
(w moim przypadku za mało jej wsypałem, powinienem wsypać 2-3 paczki, aby blender
porządnie zmiksował) zalewam octem winnym (miałem tylko jabłkowy, tutaj muszę
jeszcze poeksperymentować z ilością octu, im więcej jego tym musztarda staje
się bardziej ostra) i wodą, odstawiam na 24 godziny.
Gorczyce
blenduję i do smaku dodaję odrobinę cukru, soli, dla słodkości miód a dla koloru
kurkumę.
Teraz ocenimy "wybryki" mojej żony w kuchni - kurczak po turecku.
Smak - wyśmienite słodkie mięso kurczaka, kasza jaglana wyśmienicie ugotowana Czystość kuchni - ok
Zielenina na talerzu też była.
Suma: 23 punkty (bo kurczak smażony) - pysznie było.
Smak - wyśmienite słodkie mięso kurczaka, kasza jaglana wyśmienicie ugotowana Czystość kuchni - ok
Zielenina na talerzu też była.
Suma: 23 punkty (bo kurczak smażony) - pysznie było.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz