Nie było mnie tu dłuższy czas, ale to nie oznacza, że nie jemy i że nie staram się przestrzegać diety. Staram się, choć nie zawsze to wychodzi. Pojawiło się kilka nowych potraw, więc najbliższe wpisy będę wspomnieniem ostatnich tygodni milczenia. Na początek deser:)
Wegańskie gofry owsiane
Składniki:
Składniki:
2 szklanki wody
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka pokrojonych jabłek
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli.
2 szklanki płatków owsianych
1 szklanka pokrojonych jabłek
2 łyżki otrąb owsianych
1 łyżka oliwy z oliwek
1 łyżeczka soli.
Wykonanie:
Wszystkie składniki zmiksować razem. Piec w gofrownicy posypując nasionami słonecznika.
Modyfikacji tym razem nie było:) Smaczne, Ziutek robił już dwa razy.
Zdradzę w sekrecie, że Ziutkowa kuchnia pasuje mi coraz bardziej, a każde jedzenie poza domem kończy się stwierdzeniem: mój mąż gotuje lepiej.
WOW!!! liczę na to, że gdzieś kiedyś mnie takim poczęstujesz moja Droga :) bardzo lubię gofry wszelkie a owsiane intrygują zdecydowanie :D
OdpowiedzUsuń