Dlaczego wkurzony? Bo oglądał Gordona Ramsaya i zgłodniał:) Przepis niebawem...
Uzupełniam przepis:
Fasolka wściekły Ziutek
Składniki:
- mrożona zielona fasolka szparagowa
- 2-3 ząbki czosnku
- pasta Harrisa
- orzechy włoskie
- oliwa dobrego gatunku
Wykonanie:
Fasolkę wrzucić na gorącą posoloną wodę na ok. 3–4 minuty
Na patelni w oliwie rozpuścić pastę Harrisa (ok. 1/2
łyżeczki, jeżeli ktoś chce mocniejsze to dodać więcej), dodać posiekany czosnek.
Po podsmażeniu dodać posiekane orzechy. Fasolkę po zlaniu wody dodaję na patelnię
i podsmażam.
Inspiracja:
Gordon Ramsay robił coś takiego: do masła orzechowego dodał jakiś
ocet i świeże posiekane strączki papryki chili, to rozpuścił na patelni i później
dodał zblanszowaną fasolkę.
hehe:) fajna propozycja :)
OdpowiedzUsuń